Thursday, 19 June 2014

persiapan ke matrik

Hai dan Assalamualaikum!
Wah, hari ni Malaysia dah terima 2 ekor panda comel dari China yang beharga lebih kurang 3 juta.
Erghh..mengarot aa semua tu. Cehh. Emo pulak haku.

Apa khabar uolls?
Hope ok, cantik dan anggun. *mengarut

Ok, so apa ye persiapan yang perlu dilakukan pada tika ini untuk ke matrikulasi?

Bagi wa la kan, kelengkapan diri la. Termasuk lah baju ke periuk belanga ke kain batik ke and whatsoever la tu.

Yang ke2. Persiapan mental dan fizikal. Buka hati untuk terima tempat baru walau apapon suasananya.
Yang penting is tajdid niat la. Supaya apa yang kita buat biarlah kerana ALLAH.
InsyAllah dipermudahkan segalanya. Itu memang aku sangat yakin. Dan untuk nk kuat persiapan fizikal haruslah kuat dari segi mental. Mental kene sado beb.

Yang ke3. Haa! bawak lah semua buku sains anda tu*kalau amek bidang sains la* Bergantung jurusan uolls la. Kalau wa kan. Wa memang konfident gila kalau ada buku kesayangan wa. Buku rujukan lah, memang sayang gila, sampai bawak kemana-mana*oh..nmpk beno menipunye*

Aku dan KMS kesayangan

Hai dan Assalamualaikum !
Err..awkward lah nak menulis kat sini. Lama kot tak singgah sini. Ok. Fine. Macam-macam perkara jadi kat aku yang comel ni. Susah nk explain. Hee. Sepatutnye, blog ni jadi tempat yang merakamkan peristiwa yang berlaku dalam hidup aku. Hemm..
Hari ini mungkin hari terakhir aku di sini. Di KMS. Sedih pulak aku. Seriously, aku dah jatuh cinta dan sayang dengan kolej ni. Sangatttt ok. Banyak perkara manis, pahit, masin, payau kat sini tau. Those things made my day colourfull ok. 

Meh.. Biar gambar berbicara. Acecehhh..


entry pendek

Hello *bergema* 
Anybody home? *toleh kiri kanan*
Perghhh..minah ni. Kau ke mana haa?
*flip tudung*
Haha. Ok. Fine. This is entty pendek. Because this is first time i menaip kat fon. Hoho. Seru bangett.
Nnti aku cerita lebih lanjut pasal hidup aku.
Cehhh. Kebajetan terserlah. Ok. Bhaii
Muahhhhhh