Wednesday, 30 April 2014

Masa form 1

Hai , Assalamualaikum !

SubhanAllah , Alahamdulilah , Allahuakbar ! *amek beberapa saat zikir ye*

Okay, Hari ni rasa nak sambung cerita masa zaman sekolah wa . 
Bismillah..

Wa senaraikan la . Senang sikit . Tehee~

1. Setiap hari , menjadi kewajipan untuk menangis ! 
Yes ! aku ngaku . Dulu setiap pagi , aku akan nanges .
Bile bangun je pagi (dah lah pukol 4 okay !!)Hati aku macam sebak tau . Ishh..Masa time mandi sesejuk tu .Air mata aku pun mengalir sekali . Sadis kan? bayangkan , macam mana aku nak hadapi hari aku , bile permulaan adalah tangisan . Cehh . 
P/S : perkara ni almost happen 5 month !
*lama tu . kalau tadah air mata aku tu , boleh tahan buat wudhu' setahun*

2. Masa awal tahun . Maksudnya dalam bulan 1 , 2 gitu . Setiap hari 2 kali aku dok tepon mama . Nanges-nanges!! oh wani , sangat menyusahkan mama ea 
Semoga Allah ampunkan aku di atas kesilapan lalu T__T

3. Percayalah !
orang kenal aku adalah orang yang biasa-biasa je . Maksudnye , diorang tak tahu yang aku ni Kaki nanges . Looks , bijak kan aku menyembunyikan perasaan hati ku yang galau itu 
Eh . ye je . diorang tak tahu

4. Aku belajar redha :))
Oh ALLAH , indahnya kau tempat kan aku di SMAKJ .
Waktu aku sedih macam tu . Aku cuma rasa dalam dunia ni . Aku hanya ada Allah . So sweet perasaan tu . Masa aku kene masuk SMAKJ . Aku rasa mama , ayah tak sayang kat aku ! (teruknye kau wani)
Tapi..sekarang lain lah . Bersyukur sangat *senyum lebar-lebar

5. Aku di lantik menjadi ketua batch . Erghhh . Bermula lah episod hitam aku . Hahaha 
malas nak cakap pasal ni . Aku bukan bagus pon dalam hal memimpin ni 
*sedih

6. Aku ade akak angkat yang baik . aku je tau yang teruk . Hemm.

7. Tak ada orang yang nak usha aku . Sebab aku tak cantik dulu
Tapi sekarang meletopss . vavavoom . *perasan budak ni
Hhahahaha . *apelah wani ni=="
(Sebenanya aku tak kesah langsung pon )


8. Setiap kali nak balek hostel je , aku akan nanges !
Macam ni tau , starting malam nak packed tu . Hati aku mula aa lain macam . Sebak gitu !
Pastu , dalam kereta , dah nak sampai , muka aku dah lain macam , senyum pon dah macam U terbalek . Oh Allah !
*ekceli sampai form 5 aku nanges kalau cuti lama =="

9. Aku sangat terkejut masa first time , masuk kelas !
I was like...erghh . Ni ke tempat yang aku nak belajar . Dengan softboard macam nak tercabut , bangunan buruk . Eh !
Pastu , masa first kelas tu , aku dah kene denda berdiri . Masa madah tauhid 
Ya Allah , time diri tu , air mata aku sipi-sipi nak jatuh . 

10. Starting form 1 , aku dah kawan baik dengan Rina , Beah . Ekceli , diorang dah ade geng gitu . Tapi . aku sebok . Hahahaha
whatever =="
Yang penting , aku sayang korang . Insya Allah kerana Nya :))

11. Tulis diari setiap hari ok

Lagi ape eak ?
*pikir..pikir
Jangan bising , wa nak recall memory ni
Oh . ok . Tu je lah .

Moral of the story :
~yakinlah kat Allah . He knows the best for us
~Allah sangat baik . Kite dekat dengan Dia . Lagi dekat dia dengan kite 
~Ngadu lah kat Allah . Patut bersyukur sebab Allah tak pernah nak judge kie
~Nanges semua tu , buat aku Kuat dan sehat . eh . Maap
~Dah terbiasa duduk jauh dengan mama,jadi nanti insyaAllah , bile sambung belajar tak lah rasa susah sangat
~Beri peluang pada diri untuk berubah walaupon susah ye sayang
~Buka hati dan juga minda untuk adapt kat tempat-tempat yang baru 
Walau ape pon problem . Ingat yang kite ade ALLAH :)
Thanks for reading stalker ! hahah
p/s : wa tak reti nak buang kaler putih kat belakang tulisan tu =="

Kbhaii

Hangphone !

Hai , Assalamualaikum !

Okay , wa ada usha 1 handphone tau 
semadd . Wa memang suka !
Harga dia mahal tau asalnya , tapi di sebabkan tokey tu baik dia kasik wa harga yang ok la .
Not bad la !!
Perghh . Ni memang kene grab ni . 
Oh Allah , semoga wani ade peluang dapat dia tu :))

I hope..I hope..I hope *sebut macam Lisa surihani dalam Istanbul aku dtg tu !

Ok . Tu je .
Kbhaii

Oh gitar ku !

Hai , Assalamaulaikum !

*tarik nafas*

Hari tu kan (mula nak mengadu la ni , jage-jage)
Gitar wa yang nama kontot tu terputus tali nya . Tali yang ke-enam putus !!
T______T

Macam ni tau , Hari tu dengan ayah kat ruang tamu , kite orang 1 family nyanyi-nyanyi lah . Ayah yang main gitar . Dah habes main , ayah pon letak kat sofa .
Then , waktu tu wa nak duduk so , wa alehkan lah kontot tu . 
Unfortunately , kontot terhantuk kat meja ! 
Bila wa tengok , ai . dah terputus da 
Kesian kontot

Nanti , ada rezeki wa beli tali baru ye :))

Kbhaii

Tuesday, 29 April 2014

Aku yang dulu,bukanla yang sekarang

Hai , Assalamualaikum !

Okay , alhamdulilah ! Allah mudahkan urusan wa . Dari tadi wa bizi menghadap kerja angah . Ala-ala counting gitu . Pening sikit *picit-picit kepala

Ekceli , kalau wa tengok nombor dalam masa yang lama , wa akan pening . Ini serius tau . Kalau wa still ngadap means akan banyak kesalahan di situ . 

Okay , uolls tengok kelender sekarang ! esok 30 hb . Wa nak bagitahu adik wa balekkkk !!
wa windu sebenanya kat dia . sian dia . Seorang diri di perantauan . *means kat hostel
And esok jugak ada Majlis Anugerah cemerlang di sekolah wa . Sekolah Menengah Agama Kerajaan Johor . Oh Allah , windunye waktu dulu-dulu . 

Okay , wa terus berfeeling nak cerita zaman sekolah wa :)

Begini ceritanya adik-adik *sambil bukak buku bertajuk kisah si gadis manis . Uhuk-uhuk

Okay . Semasa saya tingkatan 1 . Pada awalnya , saya bersekolah si Sekolah Tinggi Kluang . Sekolah klaster (macam mana eja ni weh ?) tu beb ! series talk . Saya dah bahagia di sana .

Tiba-tiba , pada 1 malam yang happy , saya bertindak menelefon ibunda saya . Dan ibunda saya tanpa ragu memberitahu bahawa saya diterima masuk ke sekolah agama tersebut
 (apahal ayat skema ni hoi)
Mama cakap wani kene jugak masuk sekolah tu ok ! Dalam hati saya . Memang tak nak . Tak nak dan tak nak . Tak nak okay . Sekali lagi Tak nak !! *nampak tak di situ bertapa tak nak 

Ok . Sambung,

Then , waktu saya nak pergi ke kelas . Dengan dah siap pakai baju sekolah semua tau Tiba-tiba mama datang . 

Mama : wani , siapkan barang ea . Hari ni pendaftaran kat sekolah tu
Me : Ma , wani kan tak nak pergi . *tarik muka sikit
Mama : Tak ape la wani . Try je ok 
Me : Erghhhh (jahat aku dulu , sekarang alhamdulilah dah tak mcm tu . Kalau masih macam tu . campak dalam gaung yang paling dalam). Astargfirallahalazim!

Dalam hati wa : sekolah apa ni ? kat mana ? *walaupun aku duduk kat kluang dari kecik , tapi aku tak pernah tahu kewujudan sekolah tu =="

p/s : Maaf ye ! sekejap wa , sekejap saya sekejap aku ! *semua ni bergantung kepada mood agar penceritaan wa macam real sikit . Hee~

Ok then , 

wa sampailah kan sekolah tu . Oh ya ! semua yang perempuan bertudung labuh . Sweet je tengok . Yang lelaki tu pon bersongkok . hemm . sekolah agama kan . Kene bawak imej tu :))

pastu masa tengah nak daftar tu . macam-macam hal . Tak boleh ic photostate la . Aku dtg lambat untuk daftar la . bla..bla..bla . erghh <---*tension lah aku , yang susah mama , ayah 
seriesly , masa tu aku ingat orang yang dok tolong daftar-daftar tu ustaz dan ustazah tau .
Pastu tengok aku atas , bawah . *ye la waktu tu aku pakai kasut putih , tudung pendek dgn lencana STK , kain kaler biru .
sangat melanggar etika pemakaian . maksud aku sepatutnya , kasut kene kaler hitam , tuduh labuh*ade ukuran dia okay , kain kene kain macam hijau nak kebiru-biruan . Dan...aku tak ada semua tu . Faham ?

Uolls tahu tak perasaan saya masa tu . Bercampur baur , bergaul dengan sebatinya ok . Geram + sedih + marah + tak rela . and whatsoever tu la . Bile semuanya bersatu menjadi kan aku seorang yang suka MENANGIS !!

Oh Allah , sedih bile wa terkenang balek T_____T

ok . Tarik nafas jap . Air mata macam nak meleleh la . 

Cerita ni to be continued ye . Insya ALLAH :))


Monday, 28 April 2014

im Back !

Hai dan Assalamualaikum !

Oh villa kesayangan , I tak jumpa u 2 hari . Uhuk-uhuk *peluk laptop

Oh ya ! ketiadaan wa adalah kerana mama bawak lari wifi . Hoho .
Is sokay sebab mam ada periksa tau . Mama sambung ijazah .Semoga Allah mudah kan lah urusan mama !
Ameen~
*tadah tangan dengan penuh pengharapan

Okay , Nak bagi tahu . Boleh semak temuduga guru starting 5 Mei . Bermula jam 4 petang gitu .
Oh Allah , Semoga wani layak untuk ke temu duga dan berjaya masuk ke maktab . Besar cita-cita wa untuk mendidik anak bangsa . Acewahh !

Dah , tu je yang nak diceritakan .
Kbhaii..

Friday, 25 April 2014

Makluman yang AGAK penting !

Makluman kepada anda ,
Yaa !! anda la , siapa lagi ==' . Jangan nak toleh kiri , kanan ea ! *emo
Eh , kau pahal wani ? nak ber-emosii . Eh . Maaf yaa !

Okay , sebenanya wa nak explain . Villa ku ini adalah agak merapu daripada ilmiahnya . Jadi , maaf kepada yang tak senang gaya penulisan wa ok?? *kelip-kelip mata dan hasilnya menakutan . Hua..hua
Villa ni juga adalah macam daily routine wa , apa yang jadi kat wa ? wa buat apa ? wa dapat pakwe kaya ke ? Eh . Tak . Tak !
 Ada certain people cakap : manusia ni boleh di nilai melalui gaya penulisan dia . Yes i admit it sebab bila wa baca blog orang lain pon , wa akan judge orang tu macam mana . Then , kalau uolls nak judge wa macam mana just do it . No offense . Eh . No hal la kat wa . Salah tu tetap salah sebab sangkaan kite tak semestinya betul kan??

Eh , wa rasa wa dah macam bebel tah apa-apa la . sorry !


Lagi , apa yang wa nak bagitahu eak ?*garu-garu kepala
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ahha ! tu je lah . 
Kbaii



Ketinggalan zamann =="

Hai !
Ok . Tetibe datang idea untuk wa tulis kat sini . Tu la pasal tak dijangka idea ni datang , bagi lah sign sikit . Tak masal kau membebl lagi ea wani =="

Haa ! seharian wa tak meng-online tau , means wa tak tengok moment wechat , tweetaa dan muka buku . Then bile wa bukak je , terus macam-macam info pasal kengkawan wa tau !
pastu wa macam dalam hati berbisik la kan , perghh..banyak bende kot aku ketinggalan<--- ketinggalan di sini bermakna ketinggalan untuk mengetahui info pasal kemasukan pelajar ke mana-mana tu . Faham tak ?? Huhh . susa pulok nak terang . Pandai-pandai engkorang la . (siapa suruh tak faham ! haha )

Mesti pelik kan ? apsal la wani sebok nak tahu tentang kemasukan ke Universitas lah , Matrik lah , DQ lah and whatsoever tu . Ye la . Fyi , wa ni lepasan SPM . Mestilah wa kene elert bende-bende cenggini .

Yang wa tahu , kawan-kawan wa ada yang dah dapat DQ tau . Tahniah ye yang berjaya dapat tu . Insya Allah , mungkin ini yang terbaik untuk uolls . Yang wa tahu cuma lah Hanis dan Dudi saja . Yang lain memang wa tak tahu menahu . Hee~Ape tu DQ ? Darul Quran la , yang dekat selangor tu . Tempat tu menghasilkan para huffaz yang seimbang ilmu akhirat dan dunia ! Faham ?? Boleh lah klik sini untuk keterangan lebih lanjut :))

Ekceli , tu je yang wa ketinggalan ! Kecohnya setaman . 
Haihh *geleng kepala

Cerita sedih T__T

Hai , Assalamualaikum !
Agaknya hari ni apa yang wa nak membebel ye . Hoho . Gaya memang dah selau membebel la ni . Erk..oh bakal hasben ku , abaikan ayat tadi ye ?
Sebelum wa dok membebel tah apa-apa , wa nak share cerita sedih , so, sediakan tisu or kain batik untuk lap air mata dan air hidung yee . Motip kain batik ? *ye la senang sikit , agak basah sangat , just perah okayy!
Oh ya ! i want to tell you , esok dan esok seterusnya I tak akan dapat mengapdate villa ! mesti villa ni akan rindu kan i *kesat air mata

tu je kisah sedihnya ! Hoho . sedih tak ??
tolong angguk ea ! ayat berbaur ugutan . Haha

okay . Itu je yang wa nak tulis kat villa ni ..
Vavaiii

Cream puff sekali lagiii

Hai , Assalamualaikum ! 
Fellow readers 
Hari ni wa try buat cream puff sekali lagi . And .. Alhamdulilah Berhasil !!!
Yeahhh !! *pak..pak..pak <---bunyik tepukan yang gemuruh yang menggerunkan . Fine kenapa mesti menggerunkan wani ?

Mula -mula , pada pagi yang hening *pagi la sangat , ekceli jam dah tunjuk pukul 11.30 . Wa duduk ngadap tv , tv pon ngadap wa ! keadaan ni berlarutan sampai lah wa , terhingat yang balance susu cair masih ada ! Ni sudah cukup bagus untuk wa try buat cream puff . Kali ni , kalau tak menjadi wa mogok , wa tak nak masuk dapur lagi sampai bila-bila *Ohmaiigat wani , before ni pong kau tak selalu masuk dapur ea , lagi ngengada nak mogok . Haihh..

Hoho , panjang wa punya muqadimah ! padahal nak cerita buat cream puff . 
Pancaroba sikit perjalanan wa dalam pembikinan cream puff ni . Starting problem sikit bila wa punya doh tu macam berketul . Adehh ==" . Tapi , wa handle dengan wa letak air suam sikit demi sedikit dan kacau sehingga benar-benar sebati . And problem solved !

Alhamdulilah ! 

Masalah di kenal pasti di akhir pembikinan apabila wa punye cream agak masin , *Oh Allah ! apakah ini petanda bahawa diriku akan dipinang ! tak masal ea kau wanii , apa kau hingat kalau masakan kau masin ada orang nak pinang ? Oh pelisss !

Ok back to the topic , Then wa letak la gula kastor banyak sikit supaya tenggelam sikit rasa masin tu . (tapi sebenarnya masih rasa agak masin) syuttt..*jari di mulut* jgn bagitahu orang lain tau . Rahsia kite je k ?

And finally , Haa! terus finally sebab wa dah malas nak menaip . Hoho .



wa tunjuk gambar je lah .
Biar gambar berbicara . Cehh :)
p/s : wa tahu bentuk dia tak lawa . Haha . Wa tak ada yang bentuk bintang tu . 
Ok . Fine ! nak tahu cara buat dia? klik sini . Cehh

Thursday, 24 April 2014

keputusan matrik !

Hai , Assalamualaikum !
My fellow readers ,
hari ni 24 April . Keputusan matrik dah keluar tau . 
Pagi-pagi lagi , mama telefon suruh check then bila wa cari dekat internet tak jumpa pon . Jadinya wa pon sms lah . 

And the result is wa dapat Matrikulasi selangor !!
Wahai KMS , sambutlah aku dengan meriah yee ! Pong-pong , whatever tu tau !

Cara-cara nak sms : 
MOE >jarak< MAT >jarak< NO IC
Then , hantar ke 15888

Ekceli , wa tak tahu lagi pon nak pergi ke tak . Tapi , pendapat wa . Kalau boleh wa tak nak masuk matrik sebabnya , wa fikir kalau pointer wa tak bagus , habes lah wa punye sijil kene lelong !
Haa ! kalau boleh wa nak dapat asasi , senang sikit wa terus dpt sambung ijazah !
Hemm..
sebab tu lah , sekarang ni senjata kite semua adalah doa :)

Tunggulah keputusan UPU . 
Insya Allah !

Wednesday, 23 April 2014

Membuak-buak tapi...

Cehh . Tajuk tu . Membuak-buak ! Apa yang membuak-buak ? 
Sebenarnya idea wa la . Time wa tak ngadap laptop mula la macam-macam kot nak keluar . Membuak-buak gitu tapi bila wa ngadap laptop , Macam blur apa yang wa nak tulis .
Erghhhhh..



Ceh . Over macam lah masalah negara !

Tu je lah . Kbaii :))

pergi ke GYM ! everyday ..

Baiklah . Bismillah..
Assalamualaikum . hari ni wa nak cerita yang wa setiap hari , masa dan ketika pergi ke gym . Hoho .
Jangan salah faham , wa bukan workout pon bila kat gym . Wa duduk dan jaga kaunter . Bahagian registration gituw . My daddy was owner Wahab Gym And Fitness <--- *boleh lah like page ye:) So,sementara i kat rumah ni , i tolong daddy i jaga kaunter gym tu :)
Okay . Masa memula kerja . ceh.. perasaan wa eksaited . 
seronok gitu . at least wa ada bende nak buat .
Tapi lama kelamaan , wa bosang . sampai wa tak tahu nak buat apa . Sometimes , wa fikir macam nak tinggalkan semua ni . Macam sangat beban kan menjaga gym ni . Sebenarnya tak pon . Tapi wa je yang overreact . Ye la kan , kekadang ada citer kat tv tu wa tak dapat tengok sebab wa ada kat gym . Haa ! kan menyekat hak kebebasan wa tu . Sometimes bile wa nak hangout , wa kene balek awal sebab wa kene bukak gym la . boleh macam tu eak?
Erghhh..whatever =="
Tapi kan wa fikir , time ni je lah wa nak berkhidmat untuk my parents . Allah bagi peluang untuk buat semua ni . Nanti dah pergi sambung belajar dah sebok . And , I was thinking . wa kene hargai . walaupon ekceli wa dah tak nak dah dok jaga kaunter gym tu . hehe~
one more , my sis said . Nanti wani bile kau dah busy , dah tak ada dekat dengan mama ayah , kau akan rindu dan kau akan berharap masa tu datang balek kat kau . 
*Gulp
wa tak nak lah  menyesal sebab tak guna kan masa ni sebaik mungkin . So , wa cube pujuk hati , cuba untuk ikhlas keranaNya :)
Lagi satu , in syaa Allah wa dapat kumpol pahala sebab kurangkan beban mama ayah .
Nanti , bila wa dah tak ada . Ayah kene carik orang pulok jaga gym . Siapa yang nak ?
Hemm..
Banyak sangat dah membebel ni . Haa ! disebabkan wa banyak masa kat gym ni , wa amek keputusan lah bina villa . Terisi jugak la masa wa kan . Hee~
ini la time nye wa camwhore :))
Tadaa ! sometimes , wa bertukar jadi power rangers
*sebab dah tak ada bende la tu nak buat

Eh . tu misai olok2 je . ntah apa2 je la kan -,-


ni fefeling pelajar cemerlang yang cantik , ayu dan berghayahhhh . haha

Kbaii :)

kenapa aku buat blog ?

ok . haa ! ekceli , wa ni suka nak menulis and speaks my mind . 
tapi . tujuan first wa dok buat villa ni adalah untuk mencatat segala peristiwa yg berlaku kepada wa sejak wa meninggal kan alam persekolahan . cehh . 
iye la ke mana wa pergi lepas habes tingkatan lima . kawen ke? jadik doktor ke?
haa ! kat villa ni lah . wa akn cerita . in sya Allah . kalau wa pnjng umo .



ok . one thing , manalah tahu 1 hari nnti wa jadi somebody yg famous , boleh lah peminat wa dok usha villa wa ni . wahh ! kemain kau wani ye . haha . feeling retiss . siapa tahu kan . apa yg jadik kat diri pada masa hadapan . hemm . 



ekceli , lagi satu . tujuan wa buat blog ni . utk jadik kenangan kat wa la . 

nnti masa wa tua . bile wa tengok balek villa ni . mesti wa terus terimbau zaman wa muda2 . haha . and . incase anak cucu , cicit wa boleh la tengok betapa gemilangnye wa masa zmn dolu2 . haha


so sweet kan wa . wa sngt fikir tntng generasi wa tau . ececehh . 


*tadaa! manis tak senyuman i . mcm artis tak ? eh . eh 
wee~belanja 1 gambar . hehh . ingat ade org heran ke safwani . 
huhu . wa tak kesah . tak ade org yg nk baca pon tak pe . sebabnye berbalek kepada wa punye tujuan bina villa ni . erk . poyo lah safwani =="

entry ke-3

Hai . assalamualaikum!
baiklah . ini adalah entry wa yang ketiga . Hoho . entry ke-2 terus cerita pasal cream puff . habes tu wa dah terhingin tahap tak hingat . hemm . alhamdulilah . wa dah buat dah . berdasarkan blog2 masakan yang mudah tu . tapi.... sayang nya , wa buat tak berape nak menjadi la .T___T

Ala . tu sebab wa nk cepat siap . tu yang tak berapa menjadi *ayt sedapkan hati . haha
ekceli . bagi wa la kan . nama pon first trial . mmng lumrah la . gagal or berjaya .
tapi kan wa punye cream puff , berasa lah creamy tu . tapi nye kan . wa punye inti curstad tu terlampau la . terlebih tepung . series talk . wa ni cemerkap sikit . sikit je ea . pastu time nk buat dia punye inti tu . wa main masuk kan je tepung sesedap hati,jiwa dan limpa wa . look . hasilnye . jadik mcm pepejal pulok .
hoho

hemm . is sokay la kan . yg penting jgn dok ulang kesilapan kita kan . hiii .

ok la . pnjng wa membebel .
daa~


Oh cream puff !

Hai , assalamualaikum !
Yaa ! Perut ni tetibe nak makan cream puff !
OMG ! Sedapnyee . Dah terbayang tau .
Lately ni , wa selalu tengok channel TLC . Ala . Yg C707 tuu .
Bnyk pasal masakan tau . Paling best tu bile time buat cake . Mmng osem la .
Fuhhh . Ok . Done membebel .
Sekarang ni wa nk carik resepi kat uncle google .
Semoga Allah mudahkan urusan wa  nk buat semua ni !     



Perghh..kalau dapat mcm ni . mmng heaven ! nyummm..nyumm
Hee~


Tuesday, 22 April 2014

welcome to my VILLA :)




Hai , Assalamualaikum..
welcome to my world :)
BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :))



cehh..ini adalah percubaan pertama menulis blog

ekceli,dah lama teringin nak buat blog ni.. Alhamdulilah ! Allah mudahkan .
kenapa aku dok sebok buat blog ni?


ha!! jwpnnye ...

eleh..sebernanye tak ade org pon kan nk tahu .
nanti la aku cerita . sekarang ni tgh busy nk setting dia . Btw , aku tak pnggil ni blog . aku panggil dia villa ku
Acewahhh ! kepoyoan terserlah di situ .
kenapa aku nama kan dia villa?
sbbnye . in syaa Allah . villa ni akn jadik tempt aku coretkan suka dan duka .
hee~

btw , selamat perkenalan dan salam ukhuwah
 *hulur tngn nak salam ( perempuan saja ye )