Thursday, 9 October 2014

Helwani ke Safwani? Trololol

Assalamualaikum dan Haiii semua!
Ewahh! tiba-tiba saya rajin menghapdate blog. Ehehhh 
*senyum sikit*


:)

:)

Ok. Hari ni macam-macam pulak nak bercerita. Banyak sangat dalam otak ni diminta untuk dikeluarkan. Sebenarnya, wa banyak sangat cerita yang nak di curahkan di sini. Namun, disebabkan kekangan masa menyebabkan ianya terperap dan last-last terhapus begitu sahaja. So, tiada sudah cerita yang nak dikongsikan. Hemm..boleh terima tak alasan tu untuk tak update blog. Hoho.
Haa! malam tadi. Baru je sebentar tadi...kami telah menghadiri malam helwani. Apakah? Helwani? ke safwani?
Ok. Ekceli dia macam ala-ala malam ladies night la. Ada fashion show, solek-solek lah, ada tutorial shawl lah, ada hias cupcake lah dan lain-lain. 

Ok. Kisahnya begini..wa datang lewat sebab ada perjumpaan tau. So, kengkawan semua malas dah nak berdress-up bagai. Jadi, diorang pakai yang simple jak ba. Siap pakai seluar track je. Hoho. 
Tapi..aku ni tak boleh la. Aku nak jugak pakai mengikut dress code diorang yang penganjur. Tema kali ini ialah pastel colour. So sweet kan? soft jak warna dia. Heee.

Ok, then, wa dah malas. Hohoiii. Kuangasam wani baru syok nak baca tetibe dah habes dah cerita.

Hee..maap ya buk

Nah gambar ;




Comel kan kamii??

baik korang angguk! *ayat berbaur ugutan ni*

Ai?? tak ade gamba lain ke? kenape muka kami je. Bende lain?

Eheherrr. Tak boleh lah. Kamera asyik nak fokus kat muka wa je tau. Menci la mcm niii.
PENIPU! dah tentu-tentu ko gune monopod tu wani.
Tak denya kamera nak fokus kat engko je. melainkan ko paksa. LOL.
Ok lahh. Melalut dah ni. Entah apa-apa je ni.

Ok. baii..lain kali wa update lagi k.


Sunday, 5 October 2014

Salam Sayang dari Sabah

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia!
Ahha! hai everybody. Ok. Nak cerita tentang berhari raya korban di Sabah. Yee! wa tak balek home sweet home pon tau. Tsk..Tsk.. *lap hingus*
Time dengar takbir, sayu hati kite. Kite nak mama ayah kite. Ok. Finished. Tak mo masuk mood sesedih ni. Hee. Ok. Pengaalaman pertama beraya korban memang memerlukan pengorbanan kerana banyak aktiviti yang kami lakukan. First sekali, of course lah makan. Ya Allah! makan tu sampai rasa macam nak pecah dah perut, tunggu ,masa saja. Eh. yes, I know it. Makan haruslah berhenti sebelum kenyang. Tapi...godaan dari makanan tu sangat kuat. Erghhh..*tensyenn*

Ok, then kami ke Kg Bundung untuk berkhidmat. kami tolong masak-masak. kami potong daging dan lain-lain. Dan..ini adalah pengalaman pertama wa buat kerja-kerja potong daging ni. 


nampak tu..gaya pegang pisau macam pembunuh bersiri. Eh. Eh

Malas nye la haii nak menaip bagai ni.

lastly, <--- *tetiba jadi besar*
tanda betul-betul nak mengakhiri entry kali ini.
*peace*



Salam Perantauan dari kami. Selamat hari raya aidil adha. Selamat berkorban
Okbhaiii
Mana aku yang dulu??  yang rajin menaip sampai sehari dekat 4 entry??
T_____T
*berlalu pergi sambil menangis*

Lol